Orlando 16-17 januari 2012

Körde till Orlando  på kvällen. Hittade hotellet snabbt. Stort tack till vår amerikanska lånade GPS. Vi har sparat massor av tid och irritationer tack vare den. Kom fram så vi hann ut och äta lite innan vi somnade in. Det tär på krafterna  med alla dessa intryck så det blir inte mycket rumla omkring.
 Tidig måndag morgon och iväg till Kennedy Space Center. Man blir djupt imponerad av alla dessa tankar av människor som fört teknikutvecklingen framåt. Vi fick en rejäl genomgång från start till nutid. Om inte detta funnits hade jag inte kunnat sitta här och skriva på internet.
Vi fick åka ut och titta på startplattan på närmare håll och även se trestegsrakten i naturlig storlek.

 
Den är STOR. Man känner sig liten på jorden när man förstår vidden av allt detta som skett.
Lite förök att känna hur det var att sitta och ligga i en raket vid starten.

 


I am an autronat

Orlando dag 2
Tisdag hade vi problem att bestämma vad vi skulle välja på av alla aktivteter. Till slut fick tjejen i receptionen bestämma. Det blev Epcot och det ångrade vi inte.  Det var ett enormt område, vackert och vad som slår en är att ordningen är enorm, rent överallt och hjälpsamma artiga människor.


Vi fick en rejäl presentation i olika formen om hur jorden kommit till och dess utveckling och hur snabbt teknikutvecklingen har gått bara de sista decennierna och vad man förväntar sig framåt. Och en sak är säker utvecklingtakten bara ökar och världen bara minskar. Det är därför vi skall åka ut mer i rymden för att få mer plats och göra fler upptäckter.
Vi fick också en härlig mediapresentation där vi åkte omkring i vagnar där slutsatsen var att den enda energiutvecklingen som är vikigast är Hjärnkraft för att klara av vad som väntar med vår energiförsörjning. Alltså är det bara att sätta igång och jobba.
Jag är djupt imponerad av de kraftfulla överraskande 3 och 4 dimensionella vackra och berörande presentationerna.Vad folk är begåvade bakom kameran och stolta över vad de gör i detta land.

Och inte bara detta land. Runt sjön vid Epcot hade en massa länder sina presentationer. Det var inga plasthus precis utan riktigt uppbyggda. Från Skandinavien fanns Norge. Vi åt lunch i Italien. Vilken pizza. Mmmmm…..

Vi mötte även lite andra figurer…

Självklart var Långben och vakade över oss vid infarten och utfarten.
I morgon bär det av tidigt till New Orleans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: