Mitt i påsken

8 Apr

April, väderomväxling, reflektion,vila, påskkärringar, påskeld och god mat. Ja det är mycket man hinner  dessa dagar från skärtorsdag till annandag påsk  eller så är det som för oss på Gårdakrik att bara finnas och se vad som händer.

Målning är på g och det är som att springa ut och in och inte veta när och hur eftersom vädret växlar så.Det skall bli fint på vårt Bed & Breakfast nu i vår så våra kommande gäster skall trivas ännu mer och naturligtvis att vi också skall ha något fint att titta på. Redan nu i påskveckan har vi haft 3 vuxna och en ponny som gäster här. Återkommande efter 5 år. Bra tecken. 

Det finns både boxar och hagar och det såg ut som om både ponny och vuxna trivdes efter gästbokens text” Tack för gästfriheten.”
Påskeld blev det på påskaftons kväll efter påskbuffé med våra gäster. Det är skönt att få röra sig lite efter maten och en upplevelse att skrämma iväg påskakärringarna från husen när de kommer tillbaka eller far i väg till Blåkulla. En av dem hade visst bytt ut kvasten mot gokart för att det skulle gå fortare. Vi såg henne inte sedan.

 

 

 

 

Påskhelgens firande är ju från början något helt annat än vad de flesta idag firar. Vi pyntar  med påskliljor och ljus som tecken för att mörkret vänts till ljus och att långfredagens lidande är slut.
Jesu uppståndelse och att det är på påskdagen allt förändras, påsken blir glädjens och ljusets fest. Vi firar påsken till minne av uppståndelsen. Döden är besegrad i och med uppståndelsen. Det kanske är så. Ingen vet ju riktigt om vi får ett liv efter detta. Detta är ju tro.
Det är väl värt att fira och njuta oavsett vad var och en tror.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: