Marie Bebådelsedag, Våffeldagen och Sommartiden börjar

25 Mar

Allt på en gång om man tittar i almanackan.  Det får inte vara stressande eller hur? Jungfru  Marie Bebådelsedag infaller nio månader före jul. Alltså det var då Maria blev havande enligt bibeln. Många har undrat hur det har gått till och var och en har sin tro. Det vore skönt om alla kunde respektera och acceptera att var och en har sin tro. Det skule nog vara fred på jorden då.
.

Våffeldagen? Hur blev det så? Jo enligt Wikipedia kallades denna dag förr– som var en helgdag – för vårfrudagen, efter titeln vår fru för jungfru Maria. I Sverige har vårfrudagen i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna dag
Även jag har ätit våfflor efter att ha sett det på facebook. blev liksom påmind.  Suttit i solen . Det var minst 20 grader och spisat våfflor, kaffe och njutit.

Eftersom sommartiden började idag blev det en tidig morgon. Kollade på alldeles nya lamm som gick i Nösslinge på gården dit vi skulle. Oj vad de är sötaoch vilka tunna bräk de har.


Vi var ute i skogen tidigt och dimman hade precis lättat och solen visade sig. Det var dags för spillningsinventering alltså leta efter älgspillning på markerade områden för att kolla hur stor älgstammen är på ett visst älgskötselområde.

Älgspillning+ Spår av vildsvin som bökat.               Och tre spanare.                  
Det var fantastiskt i skogen idag. Härlig klar luft, massor av vårens fågelljud, inte minst hackspetten var igång och sånglärkan slog i skyn sin drill. Och så fick man motion i backarna.

Fikan smakade gått efter 3 timmar. och kreativa blir barnen i skogsmiljö.

Inte nog med detta. Fröerna infår trädgårdslandet har kommit fram för att de skall förgro. Idag satte jag chili, citronbasilika, bladselleri och rucola.  Det kommer mera. Tomaterna är för tidigt. Får nog väntat 1-2 veckor till.
Är faktiskt ivrig för detta för första gången i mitt liv.  Det är lite farligt att se hur det kan bli när man tittar på fröpåsarna men jag har köpt en trädgårdsbok också som jag noggrant läser och förstår att det är mycket jobb. Tror att min kropp behöver detta.


Vet inte riktigt vad som händer med mig. Känner inte riktigt igen mig själv.  Men man förändras väl hela livet i omgångar till det bättre hoppas jag. 
Det blev fönsterputs också kunde inte se att de var smutsiga så nu är de uteseendevänliga igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: