Islossning och vårkänslor……och att tro gott om den mänskliga världen.

1 Mar

Fort går det när solen skiner. Isen smälter


och vattnet porlar för fullt. Allt blir mera liv i.

Precis lika fort går livet när vi har kul och känner glädje i det vi gör. Vad är det som händer i oss då? Jo vi blir engagerade och uppfyllda och lever i nuet. Hinner inte tänka varken bakåt eller framåt.  Som nunnorna i klostret tänker bara i nuet utan att skapa sig bekymmer. Lever helt för sin tro.
Tänk om vårt dagliga arbete var så jämt att alla trivdes och hade härlig gemenskap, roligt på jobbet, fick beröm av sina chefer eller berömde själv sina medarbetare. Vi hjälpte varandra framåt utan avundsjuka eller missunsamhet.  Nästa gång  är det kanske min tur.  Varje dag hjälper vi någon, gammal som ung  med något utan att kräva något tillbaka.  Ålder och var man kommer ifrån spelar ingen roll. Alla har respekt för varandra.  Bjuder hem någon vi knappt känner till vårt bord utan att sluta oss i små interna grupper. Lär oss av varandras kulturer, kunskaper och livsöden.
Ge istället för ta.  Alla går hem varje dag till sin familj, partner eller till sina vänner och sa att det är härligt att leva.

Tänk vad rika vi och världen skulle bli .

      

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: