Kakbak och blåst

9 Dec

Det stormar utanför fönstret. Taxen Leo har varit inne hela dagen. Han vände inåt när vi skulle gå ut med honom i morse och jag med. Det blev två tomma dagar för mig utan bokningar. Tingrätten ställde in för åklagaren blev inlagd på sjukhus.

 Två tomma dagar…. det är en möjlighet. Att göra det man vill. och vad ville jag? Jo ta hand om mig själv lite. Var på föreläsning om kreativitet i morse på Campus i Varberg. Alltid roligt att höra på människor som är mycket yngre hur de tänker. Ingen större skillnad på det jag tänker men man använder andra ord. Engelska även om man finns i Sverige. Undrar om alla tror att de skall expandera ut i världen eller så är det häftigt. Funderar mycket på varför namnen på företag inte talar om vad de gör utan är engelska uttryck. Det känns som om många vill vara globala och bli storföretag  med en gång.Nog om detta. 
När man är inne i december och det är fredag blir telefonen ganska tyst coh mailen saktar ner. Kan det vara så att andra också tar det lugnare.  Inte fel alls egentligen . Vi lever ju här och nu.
Och för mig blev det kakbak tre sorter, mandelmusslor , klenäter och schackrutor(som min mamma brukade baka). Helt knäppt egentligen . Äter ju nästan aldrig kakor. Kanske det var en test på att man fortfarande kunde baka och vara lite huslig när almanackan blev tom. Visst hade det funnits viktigare saker att göra men man blev faktiskt kreativ av att låta tankarna flöda.  Inte är jag någon bagare inte men de blev både goda och tillräckligt snygga att bjudas på.  Nu skall de in i frysen.
Efter baket blev det bokat en Singelresa till Kiel, ett utskick till Singel i Nyår i Falkenberg, Singelsegling med briggen Tre kronor på olika ställen i Sverige till sommaren, en massa härliga teaterresor med Erlings Resor i olika städer och resan till Turkiet med We travel.
Tänk vad bakning kan ställa till!

Och nu blåser vi strax iväg till julbord!

Ha en skön fredag.

 

Ett svar to “Kakbak och blåst”

  1. Carina hoffman 9 december, 2011 den 17:05 #

    Vad du e kreativ händer mycket runt dig även om du har tom kalender. Hoppas julbordet smakade gott och att ni inte blåste bort ha en trevlig helg kram carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: