En härligt regnig, blåsig och lugn lördag

3 Dec

Man kan klaga på väder jämt om man vill eller så kan man välja att njuta av det och ta det som det är. Denna dag har varit mörk, blöt och regnig. Men vad gör väl det. Det är skönt att pyssla om sitt hem och tillåta sig detta. Ändra på möblemanget flytta lampor och blommor, lyssna på musik just nu Anne Linnet på spotify. Inte alls dumt.
Köttbullarna blev stekta till jul och delvis uppätna till middag. Inte alls dumt med bullar på älgfärs blandat med lite fläskfärs, lite timjan, ägg och grädde.  Jättegott.
Att lära sig koppla av och njuta av nuet är en konst och jag skall erkänna att jag lider av att jag känner att jag jämt måste arbeta.  Men arbete kan vara nöje också. 
Önskar att alla människor fick ha sitt arbete som nöje. Tror att det egentligen är en inställning både till sig själv och vad man gör. Frågade min tandläkare för ett tag sedan(har känt honom länge) hur det känns att rota någon annan i munnen och vad det är för nöje. Han tyckte fortfarande om sitt jobb och att det var en spännande utmaning med alla nya tekniska instrument som kom.Fortfarande nyfiken på jobbet och det är klart att munnanran växlar ju.
Har ett stort behov av omväxling  och utmaningar för att få upp min energi. Det finns inget som är så roligt och spännande som att ta på sig något man inte gjort innan. Adrenalinet stiger när man ser att man är nära målet. Och sedan gläjen och stoltheten när det gick bra. Skulle det inte gå så har man ju ändå provat.

LIVET ÄR FÖR KORT FÖR ATT INTE LEVAS HÄR OCH NU SÅ DET ÄR BARA ATT HOPPA RAKT UT. NÅGONSTANS LANDAR MAN ! 

HA EN SKÖN ANDRA ADVENT!

Det ska jag om jag vaknar till livet imorgon. Man vet ju aldrig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: