Första bloggen här

20 Nov

Minns i november den ljuva september…. och minns hur det var förr när landsbygden var full av liv och rörelse.
Denna dagen har ännu en gång varit gråtonad från himlen. Det blev en promenad och en nästan avlsutad bok som jag vill rekommendera. Den heter ”Landet utanför ” och är skriven av Kristina Mattsson. Den handlar om Sverige bortom Storstaden.. Hur landsbygden förändrats seda flera år tillbaka och att just nu bor det fler människor i städer än på landsbygden. Så verkar det vara över hela världen.
Jag har varit ledsen så jag fick vila från läsandet ett tag och blivit riktigt arg hur det kan ha blivit så här. Vi behöver ju våra lantbruk, våra bostäder för de som vill vara kvar på landet. Alla vill inte bo i stan och runt torget..
Jag är född och uppvuxen på landet på Torsåsen utanför Falkenberg nära havet. Fick uppleva att bo tillsammans med mamma, pappa, en lillasyster och mormor i samma hus. Mormor var en stor trygghet och en vis kvinna som kämpat mycket.
Som barn fick jag var nära djur, höns, kalkoner,grisar, hästar, kor och hur man driver ett litet lantbruk med 20 tunnland.  Det låter romantiskt men oj vad lärorikt det var. Det var hårt fysiskt arbete också men då slapp man gå på gym. Att komma nära naturen, att förstå det naturliga sambandet och förstå vad vår mat kommer ifrån och hur man tillagar den och tar vara på allt. Då kom köttbilen som Lasse körde med chark och lite av varje som vi behövde och fisken kom en fiskare  med på en lastmoped. Den torsken glömmer man aldrig.  Vi fick rensa den själv.
Jag bor fortfarnde på landsbygden på en gård som heter Gårdakrik.  Gårdakrik betydeer gården längst in.
Tiitta gärna in på www.gardakrik.se eller sök Gårdakrik på facebook. Där finns många bilder.
Samhället idag har  en massa regler och svenskarna verkar vara väldigt lydiga.  Vi är  själva anledningen till att de skapats och vi kan själva vara anledningen till att de förändras. Vi väljer våra politiker och med eget engagemang kan vi påverka. Lägg inte skulden på någon annan som EU eller politikerna. Aktivera dig om du vill ha förändring.

Ha en fotsatt skön söndag.

Ett svar to “Första bloggen här”

  1. Carina hoffman 21 november, 2011 den 12:53 #

    Ska fortsätta att följa dig här/kram carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: